КОРІНЬ ШИПШИНИ ПРИ КАМЕНЯХ У НИРКАХ


Шипшини корінь - НатуралісПро корисні властивості плодів шипшини написані цілі наукові трактати, однак мало хто знає, що для лікування можна використовувати не тільки ягоди, але і коріння цієї цілющої рослини. Зокрема, коріння допомагає впоратися з таким розповсюдженим захворюванням, як нефролітіаз, яке відоме в народі, як камені в нирках.

Чому утворюються камені в нирках

вони утворюються не тільки при неправильному способі життя, надмірному вживанні солі та продуктів, багатих кальцієм. Причиною утворення каменів в нирках можуть стати різні інфекційні захворювання, нестача вітамінів і навіть відсутність регулярного фізичного навантаження на організм. Так чи інакше, але камені в нирках викликають сильні больові відчуття, перешкоджають процесу нормального сечовипускання і можуть стати причиною летального випадку. Позбутися від них можна різними способами, один з яких полягає у використанні відвару з коренів шипшини.

 

Народна медицина рекомендує застосовувати коріння шипшини від каменів у нирках

їх заготовляють пізньої осені, коли на чагарнику вже не залишилося плодів і листя. Щоб шипшина не загинула, слід підкопувати її з однієї сторони і витягувати лише частину коріння. Їх необхідно ретельно промити, нарізати невеликими шматочками і висушити в теплому сухому приміщенні, а потім зберігати в скляній банці або полотняному мішечку. При наявності каменів у нирках слід 2 столові ложки коренів залити 200 мл холодної води, після чого довести до кипіння і варити на повільному вогні 15 хвилин. потім відвар слід трохи остудити і процідити. Отримана рідина темно-коричневого кольору — добова доза ліків, яку слід розділити на три рівних частини і приймати перед кожним прийомом їжі в теплому вигляді. Курс лікування відваром з коріння шипшини становить не менш 7-10 днів. У деяких випадках його можна продовжити до 2 тижнів. Вважається, що цього часу цілком достатньо, щоб розчинити і вивести з нирок навіть дуже великі камені. Однак слід враховувати, що даний метод лікування може викликати ускладнення, яких можна уникнути, якщо вчасно вжити додаткових заходів захисту.

Якщо через кілька днів після прийому відвару коренів шипшини самопочуття пацієнта різко погіршиться, з’являться характерні болі в нирках, нудота і запаморочення, то слід скоротити обсяг сировини, що використовується при приготуванні відвару, вдвічі. При цьому курс лікування також доведеться розділити на дві частини. Спершу необхідно приймати 10 днів, потім слід зробити перерву приблизно на місяць, і відновити пиття відвару. Причому, під час повторного лікування слід заварювати не одну, а дві столові ложки коренів шипшини, а сам відвар необхідно приймати приблизно 5-7 днів.

Чим ще корисний корінь шипшини

Коріння шипшини володіють унікальними цілющими властивостями. Вони не тільки розчиняють камені в нирках і сечовому міхурі, але і чудово знищують всіляких кишкових паразитів. Щоб видалити їх із організму, слід протягом усього курсу лікування очищати кишечник за допомогою клізми, використовуючи для цих цілей теплу кип’ячену воду. Крім цього, слід враховувати здатність відвару з коренів шипшини розчиняти не тільки ниркові, але і зубні камені. Звичайно, в перші дні лікування пити відвар можна без всяких побоювань, так як він допоможе позбутися від зубного нальоту. Однак згодом, щоб не заподіяти шкоди емалі, варто використовувати звичайну трубочку для коктейлів, яка дозволить мінімізувати контакт з поверхнею зубів.

Процес розщеплення каменів у нирках відбувається поступово. В результаті утворюється пісок, який потрібно постійно вимивати з організму. Тому під час лікування варто збільшити обсяг використання питної води до 2-3 л на добу. Також корисно під час очищення нирок їсти кавуни і пити чаї на травах, що володіють сечогінним ефектом.

ТМ Натураліс виготовляє та реалізує продукцію з шипшиною та коренем шипшини:

Шипшини корінь - фіточай  Софори японської плоди з шипшиною Для нирок фіточай

 

Перед вживання отримайте консультацію у лікаря!