А Ви знали що подорожник


ЛІКУВАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ

ДІЯ ЛИСТЯ ПОДОРОЖНИКА

Листя подорожника є протизапальним, антисептичним та кровоспинним засобом. Воно регулює та нормалізує секрецію шлунку, дає спазмолітичний ефект. Є гарним обволікаючим, пом’якшувальним та відхаркувальним засобом. Має заспокійливу дію, тамує біль.

Подорожник виявляє протигнильні властивості: пригнічує ріст гемолітичного стрептокока, патогенного стафілокока, синьогнійної палички. Виявлена здатність подорожника зменшувати поширеність атероматозу аорти, знижувати рівень холестерину.

ЗАСТОСУВАННЯ ЛИСТЯ ПОДОРОЖНИКА

Корисні властивості подорожника використовуються у лікуванні гастриту з пониженою секрецією, катару шлунка з недостатньою кислотністю, виразкової хвороби, хвороб шлунково-кишкового тракту, пов’язаних із запальним процесом та діяльністю гнильної мікрофлори (ентериту, ентероколіту) та колітів. Доведений позитивний вплив при хронічних нефритах.

Дослідним шляхом була встановлена ефективність листя подорожника при зовнішніх пошкодженнях шкірного покриву: порізах, ранах, опіках, забиттях. У цих випадках подорожник служить кровоспинним, ранозагоювальним та бактерицидним засобом.

Лист подорожника використовується як відхаркувальний, обволікаючий та пом’якшувальний засіб при захворюваннях верхніх дихальних шляхів, що супроводжуються запаленням слизової оболонки, при виснажливому кашлі, коли мокрота в’язка, важко відходить.

Застосовують листя подорожника і при жіночому безплідді. Лікування подорожником знімає запалення, вбиває патогенні мікроорганізми та насичує організм гормоноподібною речовиною фітостерином.

Подорожник від безпліддя у чоловіків використовують як засіб, який підвищує активність сперматозоїдів.

ЛИСТЯ ПОДОРОЖНИКА ВЕЛИКОГО У КОСМЕТОЛОГІЇ

Настій листя подорожнику у якості зволожувального засобу для догляду за сухою шкірою та волоссям. Також він є хорошим засобом для очищення жирної та пористої шкіри, схильної до появи прищів та висипів.

Окрім того, листя подорожника застосовують для лікування ранок, тріщин та потертостей на ступнях ніг. Для цього роблять ванночки для ніг з додаванням настою подорожника.

Достатньо ефективні також компреси від мозолів із подрібненого листя.

Придбати листя подорожника можна натиснувши сюди

Будьте здорові разом із ТМ Натураліс